Kayıt ol    Kayıp şifre
APK indir » Sağlık ve Tıp » E-Nabız Android Uygulaması
E-Nabız Android Uygulaması

E-Nabız Android Uygulaması


eNabız Kişisel Sağlık Sistemi

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu “Hastane Randevu Merkezi” mobil uygulaması, yani “MHRS Mobil Android" çıkararak bizlere çok büyük rahatlık sağlamış idi.

Yine Sağlık Bakanlığının yeni çıkardığı "E-Nabız" sistemine bilgisayarlarımızdan rahatlık ile girebiliyorduk. Android yüklü cihazlar için yapılan uygulaması ile sağlık bilgilerimize artık her yerden ve rahatlık ile ulaşabileceğiz.

E-Nabız Hakkında Bilgi:

1- e-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

2- Adım, nabız, kalori gibi verileri ölçen akıllı bileklikler, bluetooth özellikli tansiyon, şeker ölçüm cihazları ve tüm GSM operatörlerinin sağlıkla ilgili uygulama ve cihazlarını e-Nabız profilinize entegre edebilir, tüm sağlık bilgilerinizi tek bir yerde kayıt altında tutabilirsiniz.

3- e-Nabız’ı kullanarak tüm muayene ve tedavilerinizin detaylı bilgilerine erişebilirsiniz. Profil bilgileri bölümünden kişisel profil güncellemelerinizi yapabilir, bildirimler bölümünde hesabınızla ilgili yapılan son aktiviteleri, son erişim bilgilerini, sağlık tesisi ziyaretleri gibi bilgileri inceleyebilirsiniz.

“Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık” bilgilerinizi sisteme isterseniz kendiniz ekleyebilir, isterseniz elektronik mobil sağlık cihazlarınızın otomatik olarak veri gönderimlerini sağlayabilirsiniz.

4- e-Nabız sisteminde ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerini, bu tesislerde hangi branşlara, ne zaman gittiğiniz gibi detaylı bilgileri, size yazılmış reçeteleri, reçetenizi yazan hekimin adını, ilaçları, ilaç bilgilerini görebilir, listedeki ilaçlarla ilgili sizin saptadığınız yan etkileri yazabilir, isterseniz sonrasında girişini yaptığınız yan etki bilgilerini güncelleyebilir veya silebilirsiniz. Laboratuvarda yaptırdığınız tahlillerin sonuçlarını, aldığınız raporların bilgilerini, ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesisi Teletıp sistemine entegre olmuşsa tıbbi görüntülerinizi ve bunlara ait raporlarınızı görebilirsiniz.

Bunlara ek olarak ilaç alerjisi veya diğer alerjilerinizi sisteme ekleyebilir, eklediğiniz alerji bilgilerinizi güncelleyebilir veya silebilirsiniz. Sizin girdiğiniz ilaç veya diğer alerji bilgilerine ek olarak hekiminiz tarafından onaylanmış alerjilerinizi ve eğer yaptırmışsanız deri Prick Testi sonuçlarınızı görebilirsiniz. MHRS ile birlikte çalışan e-Nabız sisteminde sağlık tesisi randevularınızı alabilirsiniz. Randevunuza doktor notu ekleyebilirsiniz. Randevu bilgilerinizi e-Nabız ana sayfasında bulunan takvimden takip edebilirsiniz. Kişisel sağlık bilgilerinizi yakınlarınızla veya hekiminizle süreli veya süresiz olarak paylaşabilir, bilgilerinize sizin, yakınlarınızın veya hekimlerinizin ne zaman erişimde bulunduğunu görebilirsiniz. Sürekli ya da geçici olarak eklediğiniz bağlantılarınıza mesaj gönderebilir ya da onlardan gelen mesajları okuyabilirsiniz. Gittiğiniz sağlık tesislerinde size sunulan sağlık hizmetini değerlendirebilir, yorum yapabilirsiniz. Veri ekleme alanını kullanarak tansiyon, şeker, nabız, ağırlık bilgilerinizi isterseniz elle, isterseniz dijital cihazları kullanarak ekleyebilir, güncelleyebilir veya silebilirsiniz.

e-Nabız sisteminin mobil cihazlar için geliştirdiği uygulamasında ilaç hatırlatmalarınız size bilgi mesajı şeklinde yapılmaktadır. 112 acil butonu sayesinde acil durumlarda sizin ve yakınlarınızın yaşadığı veya çevrenizde gerçekleşen acil müdahale gerektiren bir olayda, acil servisi haberdar edebilir ve uygulamanın göndereceği konum bilgisiyle size en kısa sürede ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.

Sizin girişini yaptığınız ya da ziyaret ettiğiniz sağlık tesislerinden elde edilen sağlık bilgileriyle oluşturulan e-Nabız sisteminde tüm verilerin kontrolü sadece sizin elinizdedir. İstediğiniz bilgileri silebilir, istediklerinizi paylaşabilir ve eğer isterseniz e-Nabız profilinizi dondurabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Unutmayın, profilinizin ve sağlık bilgilerinizin tek yöneticisi ve sahibi sizsiniz.

5- e-Nabız sizlerin ihtiyaçları ve önerileri doğrultusunda sürekli gelişen bir sistem olarak kurgulanmıştır. Gebelik izlemlerine yönelik tüm bilgilendirme ve hatırlatma mesajları çok yakında e-Nabız sisteminde yer alacaktır. Çocuklarınızın aşı takip bilgilerini ve persentil eğrilerini (büyüme eğrileri) e-Nabız sisteminden görebileceksiniz. Kronik hastalığı olan vatandaşlarımız Kronik Hastalık Yönetimi sistemiyle doktor randevu ziyaretlerini e-Nabız sisteminde takip edebilecek, randevu zamanları bilgi mesajlarıyla kendilerine hatırlatılacaktır. İşitme engelli vatandaşlarımız 112 acil butonunu kullanarak kendilerine ambulans gönderilmesini sağlayabileceklerdir.

"Daha Fazla Bilgi" almak için sitesine bakabilirsiniz.

e-Nabız Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara sunduğu ücretsiz bir hizmettir.
Android Sürümü: 5.0 ve üzeri
Mevcut Sürüm: 3.0.4



e-nabız kullanma kılavuzu için tıklayınız.



E-Nabız Android Uygulaması

[17,85 Mb] (İndirme: 396)
e-nabiz.apk


Reyting:

Kategori: Sağlık ve Tıp
Gösterim: 5 681
 
Tarih 5-10-2022, 20:11
Sitede kayıtsız olarak olarak gezinmektesiniz.
Sayın ziyaretçimiz size üye olmanızı tavsiye ederiz.
Yorum ekle
Adınız:
E-Mail Adresiniz:
Kod: Kodu Güncelle
Kodu girin: